Close
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
Email:
contact
E-mail:
office@dental-market.ro
Telefon: 0736-611200
0775-314567
”www.Prima-Info.ro”
Imaginea Aqua-cem 100 g plv+60 ml liq (analog adhesor)

Aqua-cem 100 g plv+60 ml liq (analog adhesor)

Pret vechi: 60,75 lei
Pret: 47,50 lei
:
Aqua-Cem este un ciment Zn-fosfat antibacterian , cu granulatie fina, cu o buna adezivitate si usor de manipulat.

Pentru detalii sunati la:
0736-611200 sau 0775-314567

Aqua-Cem este un ciment Zn-fosfat antibacterian , cu granulatie fina, cu o buna adezivitate si usor de manipulat.

Mod de prezentare : 100 gr pulbere + 60 ml lichid

INDICATII :
          -       obturatii provizorii la copii sau adulti

-           baza sub obturatii

-           cimentarea coroanelor, puntilor 

COMPOZITIE :

    Aqua-Cem contine argentums si metronidazol.Cimentul este produs in procesul de mixare al pulberii ce contine oxid de zinc modificat si magneziu  cu lichidul ,o solutie de acid ortofosforic,fosfat de zinc si fosfat de aluminiu.Aditia de florura de calciu ,reduce riscul aparitiei cariilor secundare,inhiband fermentatia si descompunerea glucozei in acidul lactic.

     Puterea de compresiune este de 105 Mpa ,mai mare cu 50%decat cea standard.Grosimea peliculei de ciment nu depaseste 20 microni.Argentums si metronidazolul inhiba dezvoltare microflorei cariogene.

Instructiuni de folosire

   Conditiile standard pentru mixare : temperatura camerei : 18-23 C si umiditatea relativa : 50-10 %.La temperaturi mai mari de 23 C ,placuta de amestec trebuie tinuta in frigider ,timp de 10 minute,

  Pasta de ciment este obtinuta prin mixarea pulberii cu lichidul.La incepult lichidul este amestecat cu cantitati mici de pulbere (1/8,1/4,1/2) apoi cu cealalta jumatate de pulbere ramasa .Este necesara spatularea energica,cu miscari circulare,pentru obtinerea unei concentratii omogene.Timpul limita de mixare pulbere-lichid este de 1 minut.

  Cimentare definitiva :

O masura de pulbere (0.18-0,21 gr)  mixata cu 2 picaturi de lichid (0.10-0,12 gr). Pasta de ciment trebuie sa fie fluida si sa isi mentina plasticitatea timp de 2 minute.Materialul este introdus in coroana iar aceasta este fixata pe dintele preparat,al pacientul va oclude.Timpul de intarire in cavitatea bucala este de 7-8 minute.Dupa intarire ,excesul de ciment va fi indepartat.

Obturatie definitiva :

2 masuri de pulbere mixate cu 3 picaturi de lichid . Pasta de ciment trebuie sa fie fluida si sa isi mentina plasticitatea timp de 1-1,5 minute si sa se intareasca in 5-6 minute ,in cavitatea bucala.Dintele tratat trebuie protejat de saliva ,iar dupa intarirea cimentului pacientul va evita sa manance tip de 2 ore.

 

 Depozitare :A se mentine la loc uscat si racoros (5-25 C).Este posibila expunerea de scurta durata la temperaturi cuprinse intre –10si30 C

  Termen de expirare : 3 ani de la data manufacturarii.

Atentie: Evitati contactul cu ochii.In caz contrar clatiti cu multa apa si solicitati medicul de specialitate.

Efecte adverse : Daca conditiile de depozitare si transport sunt corespunzatoare si instructiunile de administrare sunt respectate ,nu exista efecte adverse.